Quartzline

Quartzline

Quartzline is een fabrikant en leverencier van grondstoffen aan vloerleggers.

Wat hebben we gerealiseerd?

Quartzline is een internationale producent van grondstoffen voor vloeren. Rex Media heeft hier al haar expertises mogen inzetten. Omdat er een complexe b2b administratie is en elke vloerlegger andere prijsafspraken voor de producten heeft, is er gekozen voor een webshop op maat. Quartzline gebruikt het boekhoudpakket Multivers van Unit4, welke alle producten en prijsafspraken bevat.

De webshop is volledig gekoppeld middels gegevensuitwisseling met dit boekhoudsysteem. Zodra een klant inlogt ziet hij zijn prijzen en ook zelfs klantspecifieke producten. Gezien Quartzline telkens blijft groeien is het verder automatiseren van alle bedrijfsprocessen steeds meer van belang. Zodoende worden de orderafhandeling, productie- en logistieke processen steeds meer geautomatiseerd door Rex Media. Hierdoor kan er meer werk worden verricht met hetzelfde aantal werknemers en is de orderafhandeling ook een stuk foutlozer.

Warehousing management systeem en productieprogramma

Een op maat gebouwd Warehouse en productie programma, met een volledig integratie van alle bedrijfsspecifieke processen. Bij een nieuwe order worden de producten in het magazijn gereserveerd. Indien deze niet beschikbaar zijn, krijgt de productieafdeling een lijst van de te produceren goederen. Zodra deze op afgehandeld worden gezet, weet de order picker dat deze de producten kan klaarzetten om af te halen. Wanneer dat gedaan is ontvangt de vervoerder een seintje dat de zending opgehaald kan worden. Dit is een greep uit de vele productieprocessen die nu geautomatiseerd zijn.

Systemen / vloercalculator

Stel je voor dat je een vloer op maat visueel kunt samenstellen en dat alle benodigde producten met de juiste hoeveelheden worden uitgerekend. Deze handige tool, ontworpen door Rex Media, wordt nu zeer regelmatig gebruikt door vloerenleggers om op basis van een in te geven oppervlakte vlot alle benodigde producten toe te kunnen voegen aan de winkelwagen. Omdat hierdoor de juiste verhoudingen van alle producten worden toegevoegd, gaat het ingieten van vloeren ook een stuk beter.