NNVO

NNVO

NNVO is hét opleidingscentrum voor de nautische sector.

Wat hebben we gerealiseerd?

NNVO, de nautische verkeersdienst opleiding van Rijkswaterstaat heeft een volledig nieuwe huisstijl laten ontwikkelen door Rex Media. Gezien de nautische achtergrond hebben we een abstract golvend design toegevoegd en heel subtiel gespeeld met blauwtinten. Actuele trends als grote afbeeldingen, veel ruimte en kleine animaties bij het scrollen zijn ook meegenomen.

Daarnaast hebben we de huisstijl ook toegepast op de visitekaartjes, het briefpapier, Powerpoint presentaties en mailings. Ook de NNVO cursisten-en docenten app, ontwikkeld door Rex Media, is voorzien van de nieuwe uitstraling. Wij zijn enorm trots op het eindresultaat.

NNVO App

NNVO heeft als doel om zoveel mogelijk cursisten kennis bij te brengen over nautische communicatie. Er is natuurlijk geen manier om dit sneller en gemakkelijker te doen voor de cursisten doormiddel van een app. De gepersonaliseerde app bevat verschillende informatie die een cursist voor zijn cursus nodig heeft.

Huisstijl en bijbehoorend drukwerk

Naast een digitale refresh is de gehele huisstijl van NNVO aangepast. De nieuwe huisstijl komt samen met een nieuw huisstijlhandboek waarin alle huisstijl elementen en richtlijnen duidelijk in omschreven staan. Daarnaast is ook al het drukwerk van NNVO op de schop genomen. De refresh is doorgetrokken tot al het drukwerk van NNVO.

E-learning omgeving

Rex Media heeft een e-learning omgeving op maat ontwikkeld voor NNVO met specifieke leer-en examenmodules. Zo maakt men nu gebruik van een examenmodule, een werkboek en een evaluatiesysteem. Omdat het internet op bepaalde examenlocaties niet altijd optimaal is, heeft Rex Media ook een papieren versie ontwikkeld. Door het aankruisen van hokjes en d.m.v. QR codes op de blaadjes kan de stapel examens of evaluaties na afloop onder de scanner worden gezet en worden de resultaten automatisch verwerkt. Voor alles is een oplossing!

Toezichthouder leermodule

Toezichthouders dienen op de hoogte te zijn van de wet-en regelgeving om hun werk te mogen doen. Omdat dit veel abstracte informatie is, heeft Rex Media dit verwerkt in simplistische animaties om de kennisoverdracht te bevorderen. Door middel van tussentijdse vragen in de modules toetst de cursist zichzelf of hij/zij het goed heeft begrepen. Daarnaast heeft Rex Media ook live scenario’s op de patrouilleschepen gefilmd, om zo de dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk in kaart te brengen en om te gebruiken bij het behandelen van specifieke scenario’s.

Interactief fictief gebied

Om het de docenten gemakkelijker te maken een casus te visualiseren en erop te trainen heeft Rex Media de meest voorkomende sluis-en brug situaties in een 3d omgeving ontwikkeld. De docent kan schepen en andere objecten op de gewenste plek slepen, slagbomen en seinen bedienen en vanuit elke hoek gewenste hoek dit tonen aan de klas. Daarnaast is er een ingebouwde screen capture tool om het scenario in hoge resolutie op te slaan om verder te gebruiken in de leermiddelen.