Rex Media bouwt aan een nieuwe e-learning omgeving

Rex Media bouwt aan een nieuwe e-learning omgeving

Ruim 15 jaar houden wij ons intensief bezig met online leren en hebben leuke projecten mogen doen voor o.a. KPN, MKB Brandstof en de Erasmus Universiteit Rotterdam. We kijken continu naar hoe we leren effectiever en het meten ervan vlotter kunnen maken.

Zo zijn we momenteel aan de vooravond van het lanceren van ons eigen e-learning platform, die volledig competentiegericht is. Ook is deze omgeving gebouwd om de 2 populairste e-learning ontwikkeltools Articulate Storyline en Articulate Rise. Met deze 2 e-learning programma’s bouw je eenvoudig interactieve leermodules.

De kracht van de omgeving is dat een cursist naast een cijfer exact kan zien wat nog extra aandacht nodig heeft. Elke activiteit en ook elke vraag die gesteld wordt in een module heeft een competentie tag. Naast een algemeen cijfer zie je dus na het volgen van een activiteit hoeveel er op elke competentie is gescoord.

Voorbeeld:
Een cursist heeft een toets gemaakt en een 8 gescoord. 5 toetsvragen gingen over verkoopkennis en alle 5 waren fout dan weet je naast dat diegene en 8 heeft ook dat er ook nog extra gekeken kan worden naar verkoopkennis. Een 8 als cijfer is dan opeens heel relatief.
Tevens kan de trainer of manager deze informatie ook zien op individueel of groepsniveau. In een oogwenk is het duidelijk waar nog extra getraind kan worden.