Onze stagair Jasper aan het woord

Interview

Onze Stagair Jasper aan het woord

Wij hebben vaak stagaires bij Rex Media voor allerlei verschillende vakken. Jasper was onze stagair mediadesign en was erg goed in wat hij deed! We wilde graag van Jasper horen wat hij van zijn tijd bij Rex Media vond.

 

Hey Jasper! Omschrijf jezelf eens?
Ik ben Jasper, 19 jaar en een derdejaars student op het Davinci College. Sinds begin februari tot eind juni heb ik stage gelopen bij Rex Media als mediavormgever.

 

Je hebt hier nu een tijdje stage gelopen, wat vond je het leukste aan je stage?
Bij Rex Media doe je altijd wat anders. In een week ben ik de ene dag bezig met flyers en kaarten en de andere keer ontwerp ik logo’s of foto’s bewerken. Doordat ik steeds bezig ben geweest met verschillende opdrachten leer ik veel van alles. Dat maakt mij leergierig, dit in combinatie met de werksfeer is wat voor mij de stage leuk en interessant gemaakt heeft.

 

Wat zijn de dingen die je hier geleerd hebt?
Ik heb veel handige “tips & tricks” geleerd over de Adobe programma’s (voornamelijk Photoshop, Illustrator en InDesign). Tools en keybinds die het werk veel vlotter maken, maar ook de werkwijze en hoe de feedback van de klant verwerkt wordt in de vormgeving. Kort gezegd heb ik veel geleerd in het proces van een leeg document tot eindproduct voor de klant en hoe je hier optimaal mee te werk kan gaan.

 

Heb je alles geleerd wat je had willen leren?
Ik had voor mijzelf de competenties opgesteld dat ik meer bezig wilde zijn met flyers, magazines, websites en brochures, omdat ik deze richting heel interessant vind en mijn kennis hier graag in verbreed. Ik heb dan ook veel van deze soort opdrachten mogen doen, als ik tegen iets aan liep of vragen had kon ik altijd bij een collega terecht en die keek dan samen met mij mee.

 

Wat ga je doen na je stage en opleiding?
Ik heb in deze stageperiode veel geleerd over mijzelf en welke richting ik op wil. Ik ben momenteel aan het leunen naar het ontwerpen van huisstijlen, omdat ik heb gemerkt dat ik het interessant vind om een bedrijf een identiteit te geven en dan ook graag met plezier doe.

 

Allerbelangrijkste, heb je het naar je zin gehad op je stage bij Rex Media?
Ik heb het zeker naar mijn zin gehad. Er is gelachen, maar ook gewerkt. Ik ben in mijn stageperiode bij Rex Media niet de stagiaire die maar bij een van de bureau’s wat simpele opdrachten deed. Ik werd echt meegenomen in het werk en werd overal bij betrokken waar ik interesse in toonde.

 

Heb je na het lezen van dit interview ook zin in een stage bij Rex Media? Klik dan op de onderstaande knop!

Grafisch ontwerp stage